PCvenn.no

NY PC

Tips til Ny PC

Det er flere ting man bør tenke på før man kjøper ny PC. Skal du bruke den mest på reise, er en laptop det man kjøper. Til hjemmebruk kan man bruke både laptop og stasjonær PC, men man får større skjerm om man velger stasjonær PC. Skal PCen stå fast i et rom er en stasjonær veldig greit. En laptop er også veldig greit å bruke, men noe å tenker på er at laptop-er ofte er mer utsatt for uhell. En stasjonær PC står på samme plassen hele tiden mens en laptop kan man miste om man er uheldig. Og om man søler kaffe i tastaturet på en stasjonær PC går bare tastaturet i stykker, men om man søler i tastaturet på en bærbar PC kan hele laptop-en gå i stykker.

Størrelse på harddisk, RAM og batteritid.

Trenger du stor harddisk eller skal du lagre mest i skyen, for eksempel i Onedrive som følger med Microsoft 365 (het tidligere Office 365), eller skal du lagre på selve harddisken? Man kan synke opp filer til skyen uten å bruke lokal harddisk, men dersom man ønsker å ha filene tilgjengelig når man ikke er på internett bør man gjerne velge en større harddisk. En PC kommer gjerne med 4GB RAM eller mer, og jo flere ressurskrevende ting du skal bruke maskinen til jo mer minne bør du ha. For eksempel krever videoredigering mer, og skal du drive med gaming er det gjerne fra 16GB og oppover som gjelder. For helt alminnelige oppgaver som å arbeide med dokumenter fungerer 4 og 8 GB greit. Det kan være nokså stor forskjell i laptop-er på batteritid og det lønner seg å sjekke dette før du går til innkjøp

Hvilke prisnivå man ser for seg. 

Man får det man betaler for heter det, og det stemmer jo som oftest i PC-verden også. Det kan allikevel innenfor de enkelte prissegment være modeller som gir mer for pengene enn andre. Her kan vi være behjelpelige med veiledning i forhold til valg av modell. 

 

Se også vår blogg.